Τα επιτρεπόμενα όρια των αποσκευών – χειραποσκευών

 

Επιτρεπόμενα όρια αποσκευών - χειραποσκευώνΤα όρια των κιλών για τις αποσκευές και τις χειραποσκευές αλλά και οι διαστάσεις αυτών, διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία.

Γι’ αυτό καλό είναι πριν ταξιδέψετε να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρία, ώστε να μάθετε ακριβώς τα κιλά και τις διαστάσεις στις αποσκευές και τις χειραποσκευές που μπορείτε να μεταφέρετε κάθε φορά.

 

Οικονομική θέση

Αν ταξιδεύετε στην οικονομική θέση, συνήθως μπορείτε να μεταφέρετε αποσκευές με βάρος μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή με βάρος μέχρι 8 κιλά, τόσο σε πτήσεις εσωτερικού όσο και σε πτήσεις εξωτερικού.  Αν έχετε και βρέφος μαζί σας τότε δικαιούστε να έχετε άλλη μια αποσκευή μέχρι 10 κιλά και ένα πτυσσόμενο παιδικό καροτσάκι.

Διακεκριμένη θέση

Αν ταξιδεύετε στη διακεκριμένη θέση, συνήθως μπορείτε να μεταφέρετε αποσκευές με βάρος μέχρι 30 κιλά και δύο χειραποσκευές τόσο σε πτήσεις εσωτερικού όσο και σε πτήσεις εξωτερικού. Η πρώτη χειραποσκευή δεν πρέπει να  ξεπερνά σε βάρος τα 8 κιλά ενώ η δεύτερη χειραποσκευή τα 5 κιλά.

Επιτρεπόμενο μέγεθος χειραποσκευής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει η διάσταση της χειραποσκευής να μην υπερβαίνει την εξής διάσταση: 56cmX45cmΧ25cm, συμπεριλαμβάνονται χειρολαβές, εξωτερικές θήκες, ρόδες.

Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μιας αποσκευής

Συνήθως το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μιας αποσκευής δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 32 κιλά. Η αποσκευή, της οποίας το βάρος υπερβαίνει τα 32 κιλά, ίσως να πρέπει να αποσταλεί ως εμπόρευμα.

Χρεώσεις για υπέρβαρο

Στις πτήσεις εσωτερικού αλλά και στις πτήσεις εξωτερικού συνήθως υπάρχει επιβάρυνση σε περίπτωση υπέρβαρου και η χρέωση γίνετε για κάθε επιπλέον κιλό μεταφοράς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, επικοινωνήστε με την αεροπορική σας εταιρία.

Οι χρήστες που ήρθαν στο άρθρο, έψαχναν για:

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗΣ,βάρος αποσκευών σε αεροπλάνο,διαστασεις βαλιτσας για αεροπλανο,βαρος βαλιτσας στο αεροπλανο,διαστασεις χειραποσκευης αεροπλανου,μέγεθος χειραποσκεύης,μεγεθος βαλιτσας για αεροπλανο,υπερβαρο ολυμπιακη,βάρος αποσκευών στο αεροπλάνο,βαροσ αποσκευων αεροπλανο.

Tags: , , , , , , , , , , , ,