Μουσεία στο Παρίσι

 

Το Παρίσι γνωστό και ως “Πόλη του Φωτός” είναι μια πλούσια ιστορικά πόλη, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα δεκάδες Μουσεία της, μικρά και μεγάλα. Το Aeroporiko Eisitirio σας παρουσιάζει ορισμένα από τα μουσεία στο Παρίσι.

Μουσείο Λούβρου (Musée du Louvre)Μουσείο Λούβρου (Musée du Louvre)

Το Μουσείο του Λούβρου βρίσκεται στο μεγαλύτερο άλλοτε  βασιλικό ανάκτορο της Γαλλίας το οποίο είναι ένα κτίριο αναγεννησιακού ρυθμού. Σε μουσείο μετατράπηκε από το Ναπολέων Βοναπάρτη. Το Μουσείο του Λούβρου διαθέτει μια από τις πιο πρωτότυπες εισόδους για να εισέρχονται οι επισκέπτες, μια γυάλινη πυραμίδα που βρίσκεται στο κεντρικό προαύλιο. Όταν θα επισκεφθείτε το μουσείο θα πρέπει να διαθέσετε αρκετό χρόνο για να το δείτε ολόκληρο μιας και είναι το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης του κόσμου. Η μουσειακή συλλογή του Λούβρου διαθέτει αρχαιότητες από την Ελλάδα, τη Ρώμη, την Αίγυπτο, έργα Ισλαμικής τέχνης, γλυπτά, πίνακες, διάφορα έργα τέχνης και ανάμεσά τους συγκαταλέγονται η “Φτερωτή Νίκη Της Σαμοθράκης”, το ελληνικό γλυπτό “Αφροδίτη της Μήλου”, το πασίγνωστο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι ” Μόνα Λίζα”, τον πίνακα του El Greco (Δομήνικος Θεοτοκόπουλος) “η Σταύρωση Μετά Δωρητών” και άλλα.

Βιβλιοθήκη/Μουσείο της Όπερας (Palais Garnier)Βιβλιοθήκη/Μουσείο της Όπερας (Palais Garnier)

Όπως καταλαβαίνει κανείς και από την ονομασία του στο “Μουσείο – Βιβλιοθήκη της Όπερας” παρουσιάζεται η ιστορία της Όπερας τους 3 τελευταίους αιώνες. Εκτός από τις εποχικές εκθέσεις που φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής του μουσείου η οποία περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, υφάσματα, κουστούμια εποχής, κοσμήματα, γλυπτά, φωτογραφίες, σκίτσα, σφραγίδες και άλλα.

Μουσείο της Orangerie (Musée de l’ Orangerie)

Το εντυπωσιακότερο έκθεμα του Μουσείου της Orangerie είναι η συλλογή πινάκων του Claude Monet,  που απεικονίζουν τη λιμνούλα του ζωγράφου με τα νούφαρα, η  οποία βρισκόταν στον κήπο του στο Ζιβερνί, σε διάφορες εποχές και ώρες της ημέρας. Στο μουσείο ο επισκέπτης θα θαυμάσει ακόμη έργα καλλιτεχνών όπως του Σουτίν, του Σεζάν, Ρενουάρ, του Πικάσο, του Ματίς και του Μοντιλιάνι.

Μουσείο Γκρεβέν (Musée Grévin)Μουσείο Γκρεβέν (Musée Grévin)

Το μουσείο Grevin βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα και εκτίθενται σε αυτό κέρινα ομοιώματα διασημοτήτων της πολιτικής, της τέχνης και του αθλητισμού όπως ο Brad Pitt, ο George Clooney με πιο πρόσφατο κέρινο ομοίωμα αυτό του Sebastien Loeb. Το μουσείο Grevin έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια αντίστοιχη φήμη με το μουσείο Madame Tussauds που βρίσκεται στο Λονδίνο.

Μουσείο Πικάσο (Musée National Picasso)

Μετά το θάνατο του Πικάσο το γαλλικό κράτος ερχόμενο σε συμβιβασμό με τους κληρονόμους του διάσημου ζωγράφου και αντί να πληρωθούν φόροι κληρονομιάς, ορισμένα έργα του  πέρασαν στην ιδιοκτησία του κράτους. Το 1986 έγιναν τα εγκαίνια του μουσείου Πικάσο (Musée National Picasso)  σε ένα αρχοντικό του 17ου αιώνα, το Μέγαρο Σαλέ. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έργα του καλλιτέχνη από όλες τις περιόδους, γαλάζια, ροζ, κυβιστική, αλλά και κολάζ και διάφορα γλυπτά.

Μουσείο Ροντέν (Musée Rodin)Μουσείο Ροντέν (Musée Rodin)

Ο Γάλλος γλύπτης Ογκύστ Ροντέν το 1912 δώρησε όλα τα έργα του στο γαλλικό κράτος,  με αντάλλαγμα τη μη κατεδάφιση του ξενοδοχείου Biron στο οποίο διέμενε και μετατροπή του σε μουσείο. Το 1919  άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό με βασικά εκθέματα έργα του ίδιου του Ωγκύστ Ροντέν, αλλά και έργα άλλων καλλιτεχνών όπως του Βίνσεντ  Βαν Γκονγκ και της γλύπτριας Καμίλ Κλωντέλ.

Μουσείο Ορσέ (Musée d’Orsay)

Το μουσείο Ορσέ στεγάζεται στο κτίριο του τέως κεντρικού σταθμού του Παρισιού,  ύστερα από ανακατασκευή  του τελευταίου και φιλοξενεί έργα τέχνης του 19ου αιώνα. Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Ροντέν, ο Ντεκά, ο Ντελακρουά, ο Μονέ, ο Μανέ και άλλοι. Ανάμεσα στα διάσημα εκθέματα ξεχωρίζουν τα γλυπτά του Αντουάν Μπουρντέλ “Ηρακλής τοξεύων”, του Ογκύστ Ροντέν “Ιωάννης ο Βαπτιστής”, του Εζέν Γκιγιώμ “Ανακρέων”, του Αλμπέρ Ερνέστ Καριέ Μπελέζ “Κοιμωμένη Ήβη” και οι πίνακες του Κλώντ Μονέ ” Η γέφυρα του Αρζαντέιγ”, του Γκυστάβ Κουρμπέ “L’Atelier du Peintre”, του Πωλ Γκωγκέν “Αυτοπροσωπογραφία”, του Βαν Γκογκ “Έναστρη νύχτα στο Ροδανό” και άλλα.

Μουσείο της Ρομαντικής Ζωής (Musée de la Vie Romantique)Μουσείο της Ρομαντικής Ζωής (Musée de la Vie Romantique)

Στο μουσείο της Ρομαντικής Ζωής έχει μετατραπεί το σπίτι στο οποίο έζησε ο Ολλανδός ζωγράφος Άρι Σέφερ (Ary Scheffer) και ο Ερνέστ Ρενάν (Ernest Renan). Μπορείτε να επισκεφτείτε τον πολύ όμορφο και “ζεστό” χώρο ο οποίος διατηρεί την διακόσμηση της εποχής εκείνης και να κάνετε ακόμα και μια βόλτα στη λιθόστρωτη αυλή με κήπο. Στο σπίτι αυτό συγκεντρώνονταν και φίλοι του Σεφέρ όπως ο Νταλεκρουά, ο Ενγκρ, ο Σοπέν, ο Ροσίνι αλλά και η ελληνίδα Γεωργία Σάνδη.

Μουσείο Μονμάρτης (Musée Marmottan Monet)

Το μουσείο της Μονμάρτης είναι αφιερωμένο στο Μονέ αλλά φιλοξενεί διάφορα έργα τέχνης όπως πίνακες και φωτογραφίες άλλων διάσημων καλλιτεχνών. Στο μουσείο θα βρείτε πίνακες του Renoir, του Pissaro, του Degas και άλλων.

Μουσείο Καρναβαλέ ( Musée Carnavalet)

Το μουσείο Καρναβαλέ ( Musée Carnavalet) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1880 και στεγάζεται σε δύο αναγεννησιακά μέγαρα. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Παρισιού και φιλοξενεί εκθέματα από την ρωμαϊκή εποχή μέχρι και το 19ο αιώνα . Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έπιπλα εποχής , αναπαραστάσεις μεγάρων, γλυπτά αλλά και πίνακες .

Κέντρο Πομπιντού – Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας ΤέχνηςΚέντρο Πομπιντού - Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

To κέντρο Πομπιντού ή Μπωμπούρ όπως αποκαλείται στη Γαλλία φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Στο μουσείο θα βρει κανείς εκθέματα από διάφορα ρεύματα όπως ο φοβισμός, ο κυβισμός και ο σουρεαλισμός, έργα των καλλιτεχνών Ματίς, Πικάσο, Μιρό, Πόλοκ. Εκτός από τη μόνιμη συλλογή του μουσείου που αφορά τον 20ο αιώνα υπάρχουν και περιοδικές εκθέσεις όπως Καντίσκι, Ντεραίν, Μπαλτύς, Κλάιν, Ντελωναί, Τζακομέτι και άλλες. Στον προαύλιο χώρο του κέντρου Πομπιντού μπορεί να θαυμάσει κανείς τους διάφορους καλλιτέχνες όπως μίμους, μουσικούς, ζογκλέρ οι  οποίοι βρίσκονται εκεί καθημερινά.

Νομισματικό Μουσείο

Στο Νομισματικό Μουσείο θα ανακαλύψετε την νομισματική ιστορία και κουλτούρα της Γαλλίας. Δείτε από κοντά τα στάδια παραγωγής και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή νομισμάτων.

Μουσείο Αρωμάτων (Musée Parfumerie Fragonard)

Το μουσείο αρωμάτων άνοιξε τις πόρτες του το 1983. Στο μουσείο μπορεί κανείς να δει διάφορα αντικείμενα που αφορούν τα αρώματα. Μάθετε την ιστορία των αρωμάτων αλλά και για τις τεχνικές παρασκευής αρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ανά τους αιώνες.

Μουσείο Ζακμάρ Αντρέ (Musée Jacquemart André)Μουσείο Ζακμάρ Αντρέ (Musée Jacquemart André)

Στο μουσείο Ζακμάρ Αντρέ (Jacquemart André) θα θαυμάσει κανείς μια πολύ εντυπωσιακή συλλογή αναγεννησιακής τέχνης του 18ου αιώνα από τη Γαλλία, τη Φλάνδρα και την Ιταλία. Το όνομα του μουσείου προέρχεται από τον  Έντουαρτ Αντρέ  (Edouard André) και τη σύζυγό του Νέλι Ζακμάρ(Nélie Jacquemart) και άνοιξε τις πόρτες του το 1913 για να παρουσιάσει την τεράστια συλλογή έργων τέχνης που το ζευγάρι συγκέντρωνε επί χρόνια. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, στο μουσείο φιλοξενούνται και άλλες εκθέσεις. Στο χώρο του μουσείου υπάρχει καφετέρια και βιβλιοπωλείο.

Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Musée National d’Histoire Naturelle)

Στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Musée National d’Histoire Naturelle) ο επισκέπτης θα θαυμάσει χιλιάδες είδη ζώων και φυτών και την εξέλιξή τους στη γη εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Πολεμικό Μουσείο

Το Πολεμικό Μουσείο στο Παρίσι είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πολεμικά μουσεία που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος καθώς περιλαμβάνει συλλογές από την αρχαιότητα μέχρι και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μουσείο διακοσμητικών τεχνών (Les Art Decoratifs)

Το μουσείο των διακοσμητικών τεχνών βρίσκεται δίπλα από το μουσείο του Λούβρου. Σ’ αυτό το μουσείο ξετυλίγεται ο τρόπος ζωής, πως ντύνονταν και έπαιζαν οι άνθρωποι στη Γαλλία τα τελευταία 800 χρόνια. Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη συλλογή κοσμημάτων.

Τέλος αν ψάχνετε το κάτι διαφορετικό επισκεφθείτε το Μουσείο Καπνού με τις σκαλιστές πίπες, το Μουσείο Τσαγιού με τις πάνω από 500 ποικιλίες τσαγιού, το Μουσείο Ερωτισμού,  το Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας του Ιουδαϊσμού, το Μουσείο Maxim’s.

Οργανώστε το ταξίδι σας μέσα από το Aeroporiko Eisitirio:

Αεροπορικά Εισιτήρια Ξενοδοχεία Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Αεροπορικά Εισιτήρια Ξενοδοχεία Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Συνδυάζουμε περισσότερες
από 530 αεροπορικές εταιρίες
για να σας προσφέρουμε την
ιδανική πτήση.
Επιλέξτε σε πάνω από
100.000 ξενοδοχεία σε όλο
τον κόσμο με εγγύηση
καλύτερης τιμής.
Κάντε online ενοικιάσεις
αυτοκινήτων
σε όλο τον κόσμο.
Περισσότερα Περισσότερα Περισσότερα

Οι χρήστες που ήρθαν στο άρθρο, έψαχναν για:

πομπιντου,μουσείο της όπερας,μουσειο μονμαρτης.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,