Υγρά και κανόνες μεταφοράς τους στο αεροπλάνο

 

Υγρά & Κανόνες Μεταφοράς στο ΑεροπλάνοΑν θέλετε να μεταφέρετε υγρά στις χειραποσκευές σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες, αλλιώς στον έλεγχο ασφαλείας θα σας τα κατασχέσει το προσωπικό του αεροδρομίου.

Τα υγρά σκευάσματα θα πρέπει να βρίσκονται σε δοχεία με χωρητικότητα το πολύ 100 χιλιοστόλιτρων (ml). Τα δοχεία με τα υγρά θα πρέπει να τοποθετούνται σε πλαστικές, διαφανείς, επανασφραγιζόμενες σακούλες με μέγιστη χωρητικότητα 1 λίτρο ανά επιβάτη.

Ως υγρά ορίζονται τα εξής: νερό, ποτά, σούπες, σιρόπια, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, αρώματα σπρέι, τζελ όλων των κατηγοριών, υγρά συσκευασμένα υπό πίεση όπως αφρός ξυρίσματος-αποσμητικά, κρέμες συμπεριλαμβανομένης και της οδοντόκρεμας, υγρά-στερεά μίγματα, λοιπά αντικείμενα παρόμοιας υφής.

Ωστόσο μπορείτε να μεταφέρετε στις χειραποσκευές σας φάρμακα, διαιτητικά είδη, παιδικές τροφές και άλλα τα οποία κρίνονται απαραίτητα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να σας ζητηθεί να αποδείξετε την αναγκαιότητά τους.

Τα αγοραζόμενα είδη, όπως ποτά και αρώματα, από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών (Duty Free) των αεροδρομίων, θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδική σφραγισμένη σακούλα, η οποία θα διατίθεται από τα εν λόγω καταστήματα και την οποία δεν πρέπει να ανοίξετε προτού περάσετε τον έλεγχο χειραποσκευών, αλλιώς το περιεχόμενο της μπορεί να κατασχεθεί στο Σημείο Ελέγχου. Εάν πρόκειται να κάνετε μετεπιβίβαση σε άλλο αεροδρόμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Νορβηγία, Ελβετία και Ισλανδία μην ανοίξετε τη σακούλα πριν το σημείο ελέγχου στο αεροδρόμιο μετεπιβίβασης ή στο τελευταίο αεροδρόμιο, εφόσον περνάτε από περισσοτέρους του ενός σταθμού μετεπιβίβασης. Όλα αυτά τα υγρά είναι επιπλέον των προαναφερθεισών ποσοτήτων στην επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.

Αν έχετε απορίες, διαβάστε τις Συχνές ερωτήσεις – Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τις Χειραποσκευές.

Οι χρήστες που ήρθαν στο άρθρο, έψαχναν για:

υγρα στο αεροπλανο,επιτρεπομενα υγρα στο αεροπλανο,επιτρεπομενα ειδη στο αεροπλανο,μεταφορα υγρων αεροπλανο,επιτρεπομενα ml στο αεροπλανο,μεταφορα υγρων στο αεροπλανο,υγρα αεροπλανο,επιτρεπομενα υγρα αεροδρομιο,μεταφορά υγρών σε αεροπλάνο.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,