Σε ισχύ το σύστημα εμπορίας εκπομπής ρύπων από 1η Ιανουαρίου

 

Emissions Trading SchemeΑπό 1η Ιανουαρίου 2012 τέθηκε σε ισχύ το σύστημα εμπορίας εκπομπής ρύπων, το ETS, για τις πτήσεις από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Delta Airlines γίνεται η πρώτη αμερικανική εταιρία που αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων, κατά 3 δολάρια, για τις πτήσεις της προς την Ευρώπη λόγω του ETS.

Από τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες πρώτη η Lufthansa ανακοίνωσε ότι το επιπλέον κόστος θα μετακυλιστεί στους ταξιδιώτες.

Αντιδράσεις ωστόσο έχουν προκύψει από πολλές αεροπορικές εταιρίες στην Αμερική, την Κίνα και την Ινδία, για το εν λόγω σύστημα ενώ υπάρχουν πληροφορίες βάση των οποίων οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες δεν θα καταβάλουν οποιοδήποτε επιπλέον κόστος, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 123 εκατομμύρια δολάρια για ένα χρόνο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το Emissions Trading Scheme (ETS), προβλέπεται να κοστίσει στις αεροπορικές εταιρίες κοντά στα 900 εκατομμύρια ευρώ, ένα αρκετά υψηλό κόστος το οποίο αποτελεί πλήγμα για την ήδη συρρικνούμενη αγορά των αερομεταφορών.

Οργανώστε το ταξίδι σας μέσα από το Aeroporiko Eisitirio:

Αεροπορικά Εισιτήρια Ξενοδοχεία Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Αεροπορικά Εισιτήρια Ξενοδοχεία Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
Συνδυάζουμε περισσότερες
από 530 αεροπορικές εταιρίες
για να σας προσφέρουμε την
ιδανική πτήση.
Επιλέξτε σε πάνω από
100.000 ξενοδοχεία σε όλο
τον κόσμο με εγγύηση
καλύτερης τιμής.
Κάντε online ενοικιάσεις
αυτοκινήτων
σε όλο τον κόσμο.
Περισσότερα Περισσότερα Περισσότερα

Tags: , , , , , , , ,